Iespējas mainīties: Salāti ar sēnēm un tofu

20. 09. 2018
6. starptautiskā eksopolitikas, vēstures un garīguma konference

Vážení přátelé vědomého vaření, dnes se Vás pokusíme inspirovat receptem na plněné šátečky naslano. Budeme rádi za vaše sdílené zkušenosti, jak se Vám šátečky povedly a jak Vám chutnaly.

Petr un Ewa arī organizē apzinīgus kulinārijas kursus privātpersonām un grupām, gatavojot gan sociālos, gan privātos pasākumos. Ja jūs interesē, nevilcinieties ar viņiem sazināties vietne vai uz FB.

Recept: Listové šátečky se žampióny a tofu

Suroviny těsto:

  • Těsto listové 275g – plát o velikosti: 24x40cm – 15 ks 8x8cm

Suroviny plnící směs:

  • Žampióny čerstvé 250 g (očistit, nakrájet)
  • Tofu uzené 100 g (nastrouhat na jemno)
  • Saulespuķu eļļa 4 PL
  • Cibule velká 1 ks (nakrájet na kostičky)
  • Sůl mořská 0,25 ČL
  • Pepř černý mletý 1 špetka
  • Kmín drcený 0,5 ČL
  • Slaná voda (veganská verze)
  • vejce (vegetariánská verze) na potření šátečků před pečením

Pečeme v troubě na 220 st cca 15-20 min do zlatova.

Paskaidrojums: CL = tējkaroti, PL = zupas karoti

Postup:

Žampiony si očistíme a nakrájíme. Cibuli nakrájíme na kostičky. Připravíme si tofu (může být i uzené) a nastrouháme ho na jemno. Do hrnce dáme olej a osmažíme cibulku do zlatova. Osolíme a přidáme žampiony. Promícháme. Přidáme drcený kmín a tofu. Vše dusíme a poté necháme směs vystydnout.

Těsto si rozkrájíme na čtverečky. Do středu čverečku dáme náplň a přitiskneme. Spojíme slanou vodou (v neveganské verzi lze vajíčkem). Spojíme rohy a vytvoříme šáteček. Troubu si rozpálíme na 220 stupňů. Pečeme 15 – 20 minut.

Laba garša visiem Ewa un Petr vēlmēm

Līdzīgi raksti